23 Nisan 2021 Cuma

YENİ BİR HAYAT | AKADEMİSYEN OLABİLECEKKEN KÖYÜNE DÖNDÜ | İLHAM VEREN Bİ...

Nerede kalmıştık? :) "Yaşa Bu Hayatı" kanalı eski günlerine geri dönüyor sevgili dostlar.
Her insan ayrı bir hikaye gibi. Bazen kendi hayatımızı kendimiz yönlendirip hayallerimizin peşinden gidebiliyoruz bazen de hayat bizi kendi bildiği yere sürüklüyor. Aslında bu kontrolü ele almamızın mümkün olduğunu göstermek için bu ilham veren hayat hikayelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Cemal, radyo televizyon mezunu.. Notları puanları iyi.. Akademisyen olabilecekken her şeyi bırakıp köyüne dönmeye karar veriyor? 
Neden bu kararı verdi? Köy hayatında onu cezbeden ne? İş hayatının zorluklarından mı kaçtı? Nasıl geçinecek? Herkes köye mi göçmeli? Şehir hayatı olmadan olur mu? Denge nasıl sağlanmalı? Köyde çocuk yetiştirmek nasıl olacak? Köy yerinde sermayesiz ya da az sermayeli iş imkanları neler? Kendisi neler yetiştiriyor? 
Eşeği, kangal köpekleri, kümesi, kazları, ördekleri, tavukları ve ileride almayı planladığı koyunları kuzuları ve inekleri... Muhteşem bir arazinin içinde, dere kenarında kendi cennetini kurmuş. 26 yaşında çok güzel farkındalıklar edinmiş. İlham veren bir hayat hikayesi... İyi seyirler...
 
#yenibirhayat #yaşabuhayatı #yenibirhayat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder