4 Temmuz 2023 Salı

İSTANBUL'DAN, ESKİKÖY'E YENİ SANAT | BU KÖYDE SANAT VAR, ÜRETİM, RESTORA...

İşte köye göç böyle olur dedirten bir hayat hikayesi. Geldiğin köyün kültüründen, kadim bilgilerinden beslenip kendi bilgi birikimin ve kültürünle harmanlayıp, ortaya çıkan ışığı etrafına yayabilmek. Gülen Turan... İstanbul'daki profesyonel iş hayatını bitirip, Dalyan Eskiköy'e göç ediyor, burada da boş duramıyor ve arkadaşı Alev Hanımla beraber harika bir atölye açıyorlar. Atölyelerinin ismi "Bu Köyde Sanat Var"
 Burada eski ve kültürel eşyaların restorasyonlarını yapıyorlar, seramik, resim ve dikiş etkinlikleri ve kursları düzenliyorlar. Hem yabancı turistlere kültürümüzü yansıtıyorlar hem de bölge halkına da bir vizyon ve iş imkanı sağlıyorlar. Sizce de muhteşem değil mi? İşte böyle insanlar sayesinde umutlanıyor ve gururlanıyorum ben şahsen. Üreten, öğreten, paylaşan, ülkesine ve doğaya fayda sağlayan güzel yürekler!  
Videoyu beğenirseniz beğen butonuna basmayı, fikirlerinizi yorumlara yazmayı ve bizi desteklemek için kanalımıza abone olup bildirim zillerini açmayı unutmayınız lütfen. Sevdiğiniz videoları sevdiklerinizle de paylaşın lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder