13 Ekim 2020 Salı

GÖÇ ve GEÇİM | YUMURTA SATARAK GEÇİNİLİR Mİ? KÖYDE İŞ KOLLARI ?

Bu zamana kadar size bir çok göç ve yeni hayat hikayesi paylaştım. Sizlerden gelen en sık soruların başında geçim ve parasal endişeler yer almaktaydı. Ben de böyle bir seri başlatmaya karar verdim. Kırsalda, köy ortamında ya da küçük bir kasabada iş kolları. A'dan Z'ye bir rehber niteliğinde olacak.

İlk bölüm Ali Yanar'ın cevapları eşliğinde yumurta tavukçuluğu. Kendisini bulmuşken soru yağmuruna tuttum :) İşte kendisine yönelttiğim sorular:

Ne kadar oldu köye göçeli?

Tavuk ve yumurta işi ile ne zamadır ilgileniyorsun?

Bu işi yapmaya nasıl karar verdin?

Fabrikasyon ve doğal yumurta arasında büyük bir tat koku farkı var mı?

Daha önceden hayvancılık tecrüben var mıydı?

Başlamadan önce herhangi bir endişen yok muydu?

Tavuk bakmak zor mu? Zorlukları neler?

Kaç adet tavuğun var?
Kaç adetle başladın?

Tavuklarının cinsi nedir?

Kaç adet tavuktan kaç adet yumurta alıyorsun?

Yumurta yemi ne demek?

Sen tavuklarını nasıl besliyorsun?

Hangi besleme şekli daha ucuz?

Tavuklar günde ne kadar yem yiyorlar?

Yumurtacılıkta para var mı?
Kurulum maliyeti?

500 tavukla başlamak risk değil mi?

Bu işin sabit giderleri nedir?
Kar marjı nedir?

Nasıl civciv alıyorsun?
Kuluçka makinesi kullanıyor musun?

Tavuk sürünü çoğaltmak için kaç horoz gerekli?

Bu işi yapmak için kaç m2 yer lazım?

Yorucu bir iş mi? Günlük rutinlerin neler?

Hasta tavukları nasıl tedavi ediyorsun? Karantina alanın var mı?

Hastalıkları engellemek için ne gibi önlemler alıyorsun?


İşin profesyonellerinden eleştiriler alıyor musun?


Bu işi yapmak isteyenlere tavsiyelerin nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder