3 Ekim 2020 Cumartesi

ONU DİNLEMEDEN HAYVANCILIĞA BAŞLAMAYIN | OSMAN TANJU GÜNERİ ile MUHTEŞEM...

Çocukluğunda babasının çiftliğinde çobanlığa başladı, eğitimini de aksatmadı. İngilizce öğrenmek için İngiltere'ye gitti ve orada tarım ve hayvancılık okumaya karar verdi. Berkshire College Of Agriculture okuluna başvurdu. Okula kabul edilmek için tam bir yıl bir çiftlikte çalıştı ve büyükbaş hayvan bakımı konusunda, doğumundan, beslenmesine, hastalığınından, sağımlarına kadar her konuda ciddi tecrübeler edindi. Traktör kullanımı, yemlik ekimi, biçimi ve saman balyalama konularında dahi eğitimler aldı. Bununla da yetinmeyip öğrenci değişim programıyla Amerika'ya gitti ve orada da "University Of Minnesota" okulunda 2 yıllık eğitimi denklik alarak 1 yılda tamamladı orada da dev çiftliklerde çalışarak tecrübe ve bilgilerini katladı.



Sonra tüm bu bilgi birikimi ile ülkesine geri dönmeye karar verdi. Ülkesinde hayvancılığı geliştirmek ve yurtdışında edindiği bilgi birikimini ülkesi ile paylaşmak için... Hem Çiftçi TV'de hem de kendi YouTube kanalında küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık konusunda programlar çekiyor. Eğer hayvancılığa başlamayı düşünüyorsanız ya da hali hazırda hayvancılık yapıyorsanız dahi bu videoları seyretmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Youtube kanalı ve instagram'ının linkleri açıklamanın başında yer almakta.



Kendisini takip edenlerin bile bilmediği hayat detayları ve nostaljik fotoğraflarını ilk defa benimle paylaştığı için ayrıca onur duyuyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder