16 Eylül 2023 Cumartesi

SEN HİÇ ANTEP FISTIĞI AĞACI GÖRDÜN MÜ? YEŞİL ALTINI YERİNDE TANIYALIM :)...

Yeni bölümümüze hepiniz hoşgeldiniz. Geçtiğimiz hafta Gaziantep'e gittim. Orada Antep fıstığını yakından tanıma fırsatına ulaştım ve bu değerimizle ilgili çok güzel bilgiler edindim. Bölgede yapılan çok özel bir proje var. Bu projenin tüm özel şirketlere ve vakıflara da örnek olmasını temenni ediyorum. Projenin adı “Fıstığımız Bol Olsun” Kahramanları @nestleturkiye ve @temavakfi. Fıstık üretimi dünyada en yoğun şeklide İran, Amerika ve Türkiye’de. Maalesef üretim miktarı olarak Türkiye bu 3 ülke arasında sonuncu sırada yer almakta. Nestle, Tema Vakfı’yla birlikte yürüttüğü #FıstığımızBolOlsun projesinde tam 12 yıldır hem @nestledamak çikolatalarının en önemli hammaddesi olan Antep Fıstığının geleceğini korumak hem topluma olan borcunu ödemek hem de ülke geleceği için çok büyük çalışmalar ve projeler gerçekleştiriyor. Bu proje kapsamında geldiğimiz noktada, uzman ziraat mühendisleriyle yapılan çalışmalarla, doğru şekilde ve zamanda aşılama ve budama ile, toprağın ekolojik madde miktarını arttırarak, hem besleyiciliğini hem de su tutma kapasitesini arttırarak, Gaziantep’te üretilen fıstık miktarı tam 2,5 kat arttırmışlar. Üretim tesislerinden çıkan fıstığın dış kabuğunu çöp olmaktan kurtarıp, büyük baş gübresiyle karıştırıp inanılmaz bir başarı elde ettikleri doğal bir kompost gübre elde etmişler. Yerel çiftçilere verilen eğitimlerle 2000 çiftçiye ve ülkemizin geleceği olan 4500 çocuğa dokunulmuş. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gelin projenin detaylarını Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Sn. Zeynep Sungu’dan ve Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Deniz Ataç’tan dinleyelim. İyi seyirler... #FıstığımızBolOlsun #antepfıstığı #ülkeekonomisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder